Varietats Negres

Fruit de l’experimentació, de la constant innovació i de la recuperació de varietats pròpies que havien desaparegut i l’atenció a les noves tendències dels paladars, la DO Penedès ofereix una àmplia i exquisida gamma de vins negres de qualitat. Tot un luxe per als sentits...

Els vins negres del Penedès milloren amb el pas del temps si es mantenen en les condicions apropiades (protecció de la llum, olors i vibracions, temperatura uniforme no superior als 15 °C).

Segons la collita i el tipus de raïm, poden evolucionar entre 4 i 5 anys. A taula, per acompanyar un reserva negre o senzillament un bon vi negre DO Penedès, es recomanen les carns vermelles i els rostits. Per als vins negres aromàtics, la carn blanca i els formatges blaus resulten d’allò més adequats i suggeridors.

 

 

GarnatxaGarnatxa

Varietat tradicional de la Mediterrània que es troba a les terres més càlides del Baix Penedès. Moltes vegades present en els vins rosats afruitats del Penedès, produeix vins amb bona graduació i cos, aptes per a l'envelliment en roure.

SyrahSyrah

Varietat oriental, molt ben adaptada a la Mediterrània. Sensible a la secada i de producció molt baixa. Vins corpulents, de color intens, alcohòlics i amb un lleuger perfum de violeta.

MonastrellMonastrell

Varietat típica del Mediterrani que ha demostrat una gran capacitat d'aclimatació al Penedès Central i Superior. Els vins són de color profund i reclamen un llarg període d'envelliment o el complement de vins afruitats.

MerlotMerlot

Es troba al Penedès Central i serveix per elaborar excel·lents vins varietals i aromàtics vins joves. Dóna vins corpulents i tànics, a més conjuga molt bé amb altres vins.

Pinot NoirPinot Noir

Varietat tradicional que ha demostrat una gran capacitat d'aclimatació al Penedès. Dóna excel·lència aromàtica i admet un bon envelliment.

Cabernet SauvignonCabernet Sauvignon

Els vins són de color intens, demostrant un caràcter distintiu i classe entre la resta de varietats negres. Els seus aromes es fan més complexos amb l'envelliment, exhibint notes de fum, cedre i trufa. Varietat que es cultiva al Penedès Central i Superior.

SamsóSamsó

Es una de les varietats tradicionals que es cultiva al Baix Penedès. Produeix vins amb caràcter, rics en pigment i en extracte que es beneficien d'un envelliment en bóta de roure i de la posterior maduració a l'ampolla.

Ull de LlebreUll de Llebre

Els vins resultants són de bona graduació alcohòlica, amb una moderada acidesa afruitada i bona perspectiva aromàtica. Varietat tradicional que es troba a la zona del Baix Penedès i el Central.