Com conservar el nostre vi Penedès un cop obert?

Com conservar el nostre vi Penedès un cop obert?

Qualsevol vi, a partir d’un parell de dies, va perdent qualitats fins arribar a espatllar-se del tot. Què hem de tenir en compte per mantenir qualitat del nostre vi Penedès un cop obert  durant el màxim de temps possible? Aquí teniu alguns secrets bàsics:

- El fred pot doblar els temps de conservació, així que, tot i que es tracti d’un vi negre, -curiosament, més delicat que el blanc o el rosat- cal guardar-lo a la nevera.

- El principal problema del vi és l’oxidació, que fa perdre les aromes més fresques fins arribar a enrancir-se del tot, així que és bàsic tapar l’ampolla. Tot i això, ja hi haurà oxigen a l’interior, així que com més plena de líquid estigui l’ampolla, menys s’espatllarà el vi.

- Al mercat podreu trobar bombes de buit manuals (d'entre 6 i 25 €) amb taps hermètics per treure l’aire de l’ampolla que ajuden a conservar el vi fins a deu o quinze dies.

- Per als escumosos, és important evitar que s’esbravin i per això hi ha bombes de doble acció, que també poden injectar aire per tancar l’ampolla a pressió i conservar les bombolles. Tot i que aleshores l’oxidació és més ràpida i no es conserven gaire més de dos dies.

- Finalment, els vins rancis i els dolços es mantenen sense problemes molt més temps. Els primers perquè ja estan oxidats, i els altres perquè el sucre i el contingut d’alcohol més alt ajuda a conservar-los.

Comparteix